Jæ' Sweevers (DK) - Godtfolk 2019

Jæ' Sweevers (DK)

Egnsmusik fra Fanø

lørdag d. 11. september kl. 23:00 - Sønderho Forsamlingshus

Når man skal optræde på internationale festivaler, må man have et internationalt klingende navn. Således opstod det sære jysk-engelske Jæ Sweevers, inspireret af de gamle The Weavers. Det var tilbage i 1980´erne. Siden har tidevandet taget og givet, og i dag består dette ultimativt førende Fanøorkester af de to grundlæggere Peter Uhrbrand (violin) og Ole Mouritzen (harmonika) samt deres afkom Kristine Uhrbrand (klaver) og Jens Mouritzen (slagtøj).
At ”sweeve” handler om indtagelsen af alkoholiske drikke, og Fanødansene er ikke en idrætsgren, men et element i en festkultur. Et Sønderhobal er et fællesskab af børn, yngre og ældre, hvor alle er medejere af musikken, dansen, festen, samværet og hvad fællesskabet ellers består af – og alle har det sjovt, også efter at de mindste er faldet i søvn i krogene eller i køkkenet.
Som det antydes, har Jæ Sweevers op mod 40 år bag sig og er fortsat fulde af vitalitet og spillelyst, ikke mindst nu med den næste generation i maskinrummet. De familiære relationer fremmer en unik tæthed og puls i musikken, som i samspil med danserne skaber det symbiotiske fællesskab, der gør helheden til en helt særlig oplevelse.
Lad jer suge ind i centrifugen sammen med de bedste blandt de bedste. Baren er åben helt til det sidste – og nok lidt længere endnu.