Hans Marius Graasvold & Dan Riis (NO)

Cafe Elses Gab, Værftet, Nordby
Lørdag d. 9. december kl. 20:00
(dørerne åbner kl. 19:00)
Entré: 100 kr. – Billetter købes i døren

Øst-Norges egen Americana-duo præsenterer originalt materiale sammen med ukendte klassikere fra amerikanske stater – country, singer/songwriter-perler og rhythm & bluegrass! Disse erfarne musikere præger kendte og ukendte sange fra den amerikanske musiktradition med deres helt eget præg, krydret med Dan Riis’ egne perler. Duo’en har de seneste 5-6 år sat pubber og kulturhuse i Norge på den anden ende og ser frem til at gæste Sydjylland som duo for første gang.

Hans Marius Graasvold (banjo, guitar, vokal) udgiver i vinteren 2023 sit eget soloalbum, hvor han sammen med flere kendte gæsteartister fra Skandinavien og USA fortolker traditionelle sange fra Appalacherne, de britiske øer og Norge. Som kunstner og arrangør tilhører han en ny generation af instrumentalister, der både bevarer og fornyer den traditionelle anglo-amerikanske folkemusik. Han er af de nordens bedste slow banjo spillere, og har blandt optrådt og undervist sammen med sin gode ven, strenge ekvilibristen, Perry Stenbäck, og har tidligere gæstet Danmark med bl.a. Bullmilk, Blue Ribbon (bla. til Godtfolk Festival)  og visesangeren Erland Lyngve.

Dan Riis (vokal, guitar) har i mange år været en kendt og kær skikkelse i det østnorske musikmiljø. Han udtrykker sin kærlighed til Americana som sangskriver, vokalist og instrumentalist. Han skriver på norsk og engelsk – fra hjertet, med en skarp pen, humor og et varmt skævt blik på livet.

Poul Kaplan & Rod Sinclair

Cafe Nanas Stue, Sønderho
Lørdag d. 21. oktober kl. 20:30
Entré: 100 kr. – Billetter købes i døren
Bordbestilling i forbindelse med spisning før koncerten skal ske ved henvendelse til Café Nanas Stue på:  61 66 05 09.
 

Der er to meget er erfarne herrer, som deler aftenens scene. Rod Sinclair har sunget sine sange fra Skotland og spillet guitar og 5-strenget banjo over hele verden, både som solist og sammen med Kontraband, Paddy Doyles, The Bluebell Scottish Ceilidh Band og Sula, og har spillet et hav af koncerter med så vidt forskellige artister og bands som Volbeat.

Paul Kaplan har igennem mere end et halvt århundrede skrevet sange. Med en karakteristisk Americana-stil formår han at skrive sange, der rører ved sjælen og forbliver relevante, selv når de handler om aktuelle begivenheder. Gennem årene har utallige kendte kunstnere på den amerikanske folk-scene indspillet hans kompositionerDe to sangskrivere mødtes første gang på hvalprojektet, hvor de skrev og sang i både USA og Danmark om den menneskelige situation og dens naturlige konsekvenser. Nu kommer de til Sønderho for at synge sange fra både Pauls og Rods penne skrevet med inspiration i den skotske og amerikanske musiktradition. En duo-koncert med et smil på læben, med der vækker dybere tanker.

Vi glæder os til endnu en intim og hyggelig koncert på Café Nana Stue.

 
Koncerten er en del af Roots – et projekt mellem Godtfolk & Fannikerdagene, som skal styrkes fællesskaber om folk, roots- og verdensmusik i Fanø & Esbjerg kommuner

An Carra

Cafe Nanas Stue, Sønderho
Søndag d. 20. august kl. 20:30
Entré: 50 kr. – Billetter købes i døren
Bordbestilling i forbindelse med spisning før koncerten skal ske ved henvendelse til Café Nanas Stue på:  61 66 05 09.
 
Det skotsk-tyske fusionband, An Carra , spiller traditionel musik fra deres respektive regioner. Bandet blev grundlagt efter at de studerende lærte hinanden at kende på Ydre Hebriderne under deres fælles musikstudier og blev inspireret af den særlige natur og omgivelser. Emilia Marienfeld kommer fra Föhr og bringer det frisiske sprog ind i bandet, Marit Schöpel kommer fra Sydslesvig og Sheena Peteranna fra St. Andrews i Skotland.
De tager de os med på en akustisk rejse til forskellige øer og lande. Deres mål er at dele historier og traditioner i det mangfoldige program og smitte andre med deres spilleglæde og energi. Til koncerten i Sønderho kommer An Carra som en trio.
An Carra har netop udgivet deres første single “Düüsen Miilen Loong”. Sangen er en påmindelse om, at man aldrig bør opgive mennesker, som man holder af, og kærligheden til dem. Stykket er forbundet med den traditionelle gæliske melodi “O gur duine truagh mi”. Det frisiske sprog er en vigtig del af bandet, og med denne første single bevarer og fejrer An Carra mindretalssproget.
Programmet består af skotsk/irsk musik, egne kompositioner samt traditionel musik fra Amerika, Skandinavien og Tyskland.
 
Emilia Marienfeld – Violin, klaver og sang
Marit Schöpel – Trompet, bas og sang
Sheena Peteranna – Sækkepibe og fløjter
 
Koncerten er en del af Roots – et projekt mellem Godtfolk & Fannikerdagene, som skal styrkes fællesskaber om folk, roots- og verdensmusik i Fanø & Esbjerg kommuner