Rannok - Godtfolk 2019

Rannok

lørdag d. 14. september kl. 12:00 - Café Nanas Stue

Frække, underfundige, drilske, alvorlige, idérige. Det er bare nogle af de betegnelser, der er blevet sat på duoen Rannok. Michael Graubæk og Theis Juul Langlands både bevarer og udfordrer den traditionelle danske dansemusik med deres personlige og unikke udførelser af både traditionelle og nykomponerede stykker. Deres tætte sammenspil og nærmest virtuose spille­tekniske kvalifikationer, kombineret med både glæden ved og passionen for musikken, resulterer i en særlig musikalsk oplevelse, der appellerer til både krop og sind.
Det er jo vældigt store ord, men træk ikke på smilebåndene, de holder vand. Den traditionelle dansemusik har jævnfør sin natur en råstyrke, som duoen ikke bare bevarer, men også tilfører helt nye dimensioner. Spektret rækker fra gnistrende polkaer til stemningsmættet musikalsk poesi, spillet på den særlige Rannok-måde, som er lidt svær at beskrive med ord. Man er nødt til at være der selv.
Michael Graubæk har spillet violin siden barneårene, inspireret af sin familie med et dybt engagement i folkemusikkens verden. Da han traf jazzpianisten Theis Juul Langlands og fik ham tændt på folkemusikken, opstod det særlige.
Da man er nødt til at være der selv, er det jo oplagt at indtage sin frokost i selskab med disse to herrer, når nu muligheden er der.