Stringflip (DK/SE) - Godtfolk 2019

Stringflip (DK/SE)

Stringflip spiller kontemporær folkemusik inspireret af den nordiske og keltiske tradition.

lørdag d. 11. september kl. 15:00 - Sønderho Forsamlingshus

Stringflip spiller kontemporær folkemusik inspireret af den nordiske og keltiske tradition. De udgav deres selvbetitlede debutalbum i april i år (2021) og har siden høstet rosende anmeldelser hos. bl.a. britiske “Living Tradition”, danske “Rootszone”, belgiske “Tradcan” og svenske “Lira magasin”. Her er albummet bl.a. blevet kaldt en imponerende debut og bandet roses for deres crispy, præcise og legende spil, samt indtagende arrangementer der lader alle instrumenter tage plads og komme til deres ret. 

På debutalbummet har bandets fire medlemmer hver især bidraget med to originalkompositioner som henter inspiration vidt forskellige steder fra og dermed giver albummet et alsidigt udtryk. Der er både trukket på den svenske melankoli og særprægede rytme, det irske smittende groove, den danske dansemusik og elementer fra klassiske strygerarrangementer. To traditionelle melodier i nye arrangementer fra hhv. Danmark og Sverige indrammer albummet, som en hyldest til den nordiske folkemusiktradition, som ligger til grund for albummets tilblivelse. Alt holdt solidt sammen af den lyd og vibe, som kendetegner Stringflip - energisk, enkelt og opløftende.
Albummet er udgivet gennem Go’ Danish Folk og støttet af KODA, DMF og DAF.

Bandet blev dannet i efteråret 2017 af de fire musikere; Emma Kragh-Elmøe (violin, viola), Sofie Bollen (violin), Albin Sundin (cittern) og Veronika Krøll Voetmann (cello), der sammen  danner en alsidig strengekvartet, sammentømret af stærkt venskab og ægte spilleglæde.
Den kunstneriske vision var fra start at skabe en musikalsk legeplads, hvor den simple gode melodi og det solide groove, væves sammen med solistiske præstationer og smukke øjeblikke, hvor der kræses om den sødmefulde tone og de musikalske finesser.