Thorbjørn Risager - Godtfolk 2019

Thorbjørn Risager

Siden debuten i 2004 har Thorbjørn Risager slået sit navn fast med 7-tommersøm som en af de absolutte sværvægtere i dansk blues. Guderne må vide, hvilket landevejskryds i Gundsømagle han har stået ved, eller hvem han har mødt der, men med derfra tog han en sublim bluesstemme og et guitarspil, som har gjort ham til et internationalt navn indenfor genren.
Man kan se frem til en koncert, som selvfølgelig primært er blues, men med klare referencer til soul og R&B. Som hovedpersonen selv beskriver det: ”Nogle tror, at blues er trist, fordi den er opkaldt efter melankoliens farve og har sine rødder i musik, spillet af slaverne i USA, men man skal huske, at det var musik, man samlede sig om, når man havde fri fra strabadserne. Den opstod i festligt lag og var beregnet til at danse til. Den tradition vil jeg gerne være med til at løfte videre, så man forløser problemerne via musikken og går hjem med et smil på læben.”
Med et band bestående af Thorbjørn Risager (Vokal, guitar, dobro), Emil Balsgaard (Keys) og Joakim Svensmark (Guitar) bliver det i trioformation, og Thorbjørn har lovet os, at der bliver fuld smæk på.