Trio Svin - Godtfolk 2019

Trio Svin

lørdag d. 14. september kl. 21:30 - Sønderho Forsamlingshus

Disse tre yngre herrer skabte i 2014 deres trio ud af en trang til at nedbryde musikalske grænser og gøre oprør mod alverdens sentimentale svenske polskaer, som de selv udtrykker det. De ville vise, at ingen musikalske ideer er for uartige, ingen melodier for hurtige, og ingen sammenblandinger for sære. Drevet af en trang til at udvide begrebet ”tradition” satte de sig for at skabe snavset, kantet og hæmningsløs folkemusik. Resultatet blev et voldsomt sammenstød af tung rytmik, halsbrækkende tempo og utæmmelig energi. Det er ikke for sarte sjæle.
Trods prisnomineringers tendens til at holde sig indenfor visse grænser blev deres debutalbum ”Ornernes magt” nomineret i kategorien ”årets talent” ved Danish Musik Award Folk i 2015. Det var nok alligevel for skrap kost. De fik ikke prisen, men det siger jo ikke nødvendigvis noget negativt om kvaliteten.
Godtfolk viger ikke tilbage fra at lade de tre jyder Thyge Søndertoft Van Dassen (violin), Søren Vinther Røgen (guitar) og Magnus Heebøll Jacobsen (percussion) udfordre øregange og musikalske konventioner. Ingen tilhører vil være helt den samme efter en koncert med Trio Svin. Heldigvis kan der nedkøles i baren.