Velkommen til Godtfolk Festival

13. 15. september 2019

Musik | Koncerter | Dans | Workshops

Bestil billetter Se program Bliv frivillig Tilmelding til workshops
Koncerter og baller

Godtfolk 2019

Efter et års pause er vi tilbage for 16. gang. Det er med markante rokader i styregruppen, hvor vores tidligere formand, Nils Thorlund, har valgt at træde lidt i baggrunden for at kunne give battonen videre til den næste generation. Heldigvis har han ikke helt forladt skuden endnu, og han har indvilliget i at lære fra sig over de næste par år, før han endeligt går på pension fra styregruppen. Nils har været med fra starten, og har, sammen med skiftende styregrupper, gjort et kæmpe arbejde igennem årene for at holde styr på trådene, og har været drivkraften i forhold til at trække store danske og udenlandske navne til lille Fanø. Det er en indsats, som ikke vil blive glemt, og vi andre har lige nu travlt med at suge så meget viden ud af manden vi kan, før han skal hjem og sidde i gyngestolen med sin pibe og en årgangsrom.    
Programmet på Godtfolk 2019 er resultatet af musikudvalgets diskussioner om, hvad der skal udgøre Godtfolk fremover. Det har været vigtigt for os, at både den traditionelle instrumentale folkemusik, og ”folk singer” traditionen er repræsenteret. Folkemusik er i vores optik blandt andet dansemusik, som er det lydtapet der igennem generationer har været brugt til bryllupper, fester og begravelser. Men folkemusik er også sangene om folket og livet, skrevet af folket der lever livet. Ud fra den definition er folkemusik en bred genre, og vi vil med årets program igen udfordre stereotypen om at folkemusik er antikvarisk, halm-i-træskoene og støvet musik. Vi mener igen at have ramt et højt niveau på både originalitet og kvalitet. Der er mere fokus på dansk musik, men vi glæder os over også at kunne præsentere nogle solide udenlandske artister.
Dermed ikke sagt, at vi ikke vil holde fast i nogle af traditionerne. Igen i år bliver der holdt workshops med blandt andet Peter Uhrbrand, der i år afholder en eksklusiv clinic for erfarne musikanter, hvor der selvfølgelig vil være fokus på Fanømusikken, men også på dansen og Sønderho som by.
Vi kan igen i år være taknemmelige over, at vores sponsorer bakker op om festivalen, og at den trofaste skare af frivillige endnu engang møder op. Uden dem, var der ikke nogen festival.
Vi glæder os til at give jer nogle spændende, og forhåbentlig uventede musikalske oplevelse, og en fantastisk weekend på Fanø. 

Countdown
Floating Sofa Quartet

Floating Sofa Quartet

Nordby Kirke
søndag d. 15. sep 14:00
Jæ' Sweevers

Jæ' Sweevers

Sønderho Forsamlingshus
fredag d. 13. sep 23:00
Kirkekoncert Sønderho

Kirkekoncert Sønderho

Sønderho Kirke
lørdag d. 14. sep 16:00
Klondyke

Klondyke

Fanø Bryghus
fredag d. 13. sep 16:30
Mads Hansens Kapel

Mads Hansens Kapel

Sønderho Forsamlingshus
lørdag d. 14. sep 23:00
Marc Facchini

Marc Facchini

Sønderho Forsamlingshus
fredag d. 13. sep 20:00
Perry Stenbäck

Perry Stenbäck

Sønderho Forsamlingshus
fredag d. 13. sep 21:30
Rannok

Rannok

Café Nanas Stue
lørdag d. 14. sep 12:00
Rebbeka Thornbech

Rebbeka Thornbech

Fanø Krogaard
lørdag d. 14. sep 20:00
Søren Krogh

Søren Krogh

Sønderho Forsamlingshus
lørdag d. 14. sep 20:00
Trio Svin

Trio Svin

Sønderho Forsamlingshus
lørdag d. 14. sep 21:30
Workers In Songs

Workers In Songs

Fanø Krogaard
lørdag d. 14. sep 21:00