Velkommen til Godtfolk Festival

Musik | Koncerter | Dans | Workshops

Bestil billetter Se program

Godtfolk 2019

Efter et års pause er vi tilbage for 16. gang. Det er med markante rokader i styregruppen, hvor vores tidligere formand, Nils Thorlund, har valgt at træde lidt i baggrunden, for at kunne give battonen videre til den næste generation. Heldigvis har han ikke helt forladt skuden endnu, og han har indvilliget i at lære fra sig over de næste par år, før han endeligt går på pension fra styregruppen. Nils har været med fra starten og har, sammen med skiftende styregrupper, gjort et kæmpe arbejde igennem årene for at holde styr på trådene og har været drivkraften i forhold til at trække store danske og udenlandske navne til lille Fanø. Det er en indsats som ikke vil blive glemt og vi andre har lige nu travlt med at suge så meget viden ud af manden vi kan før han skal hjem og sidde i gyngestolen med sin pibe og en årgangsrom.    
Programmet på Godtfolk 2019 er resultatet af musikudvalgets diskussioner om, hvad der skal udgøre Godtfolk fremover. Det har været vigtigt for os, at både den traditionelle instrumentale folkemusik, og ”folk singer” traditionen er repræsenteret. Folkemusik er i vores optik blandt andet dansemusik, som er det lydtapet der igennem generationer har været brugt til bryllupper, fester og begravelser, men folkemusik er også sangene om folket og livet, skrevet af folket der lever livet. Ud fra den definition er folkemusik en bred genre og vi vil med årets program igen udfordre stereotypen om at folkemusik er antikvarisk, halm-i-træskoene og støvet musik. Vi mener igen at have ramt et højt niveau på både originalitet og kvalitet. Der er mere fokus på dansk musik, men vi glæder os over også at kunne præsentere nogle solide udenlandske artister.
Dermed ikke sagt at vi ikke vil holde fast i nogle af traditionerne. Igen i år bliver der holdt workshops med blandt andet Peter Uhrbrand der i år afholder en eksklusiv workshop for erfarne musikanter hvor der selvfølgelig vil være fokus på Fanømusikken, men også på dansen og Sønderho som by.
Vi kan igen i år være taknemmelige over at vores sponsorer bakker op om festivalen og at den trofaste skare af frivillige endnu engang møder op. Uden dem var der ikke nogen festival.
Vi glæder os til at give jer nogle spændende og forhåbentligt uventede musikalske oplevelse og en fantastisk weekend på Fanø. 

 

Øvrige kunstnere vil blive offentliggjort løbende

Jæ

Jæ' Sweevers

Sønderho Forsamlingshus
fredag d. 13. sep 23:00
Mads Hansens Kapel

Mads Hansens Kapel

Sønderho Forsamlingshus
lørdag d. 14. sep 23:00
Marc Facchini

Marc Facchini

Sønderho Forsamlingshus
fredag d. 13. sep 20:00
Perry Stenbäck

Perry Stenbäck

Sønderho Forsamlingshus
fredag d. 13. sep 21:30
Søren Krogh

Søren Krogh

Sønderho Forsamlingshus
lørdag d. 14. sep 20:00
Trio Svin

Trio Svin

Sønderho Forsamlingshus
lørdag d. 14. sep 21:30