Blue Ribbon (NO) - Godtfolk 2019

Blue Ribbon (NO)

Norsk americana

lørdag d. 11. september kl. 19:00 - Sønderho Forsamlingshus

Blue Ribbon blev dannet i sommeren 2019 og er et nyt skud på den skandinaviske Americana -stamme. Duoen forener to markante og erfarne kunstnere fra norsk og skandinavisk amerikansk og gamle tidsmiljøer. Duoen blander deres eget, originale repertoire med skatte fra sangtraditionen i Appalachian -regionen omkring Virginia og North Carolina og fra Tennessee, hvor musikken udviklede sig til moderne country. Bandet udgav deres debutalbum, Reminders, i sommeren 2021, og er nu klar til skandinaviske koncertscener - post lockdown!

Signe Salvesen (vokal og guitar) har en stemme, der bare skal opleves! Hun boede en tid i Tennessee, hvor hun studerede gammeldags musik og optrådte på The Carter Family Fold og med bluegrass-stjernen Rhonda Vincent på den legendariske Ernest Tubb Midnite Jamboree. I de senere år har hun viet det meste af sit musikalske liv til at finde sit eget udtryk inden for denne genre og har flere rekordudgivelser bag sig. Signe har også en betydelig produktion af sine egne sange.

Hans Marius Graasvold (banjo, guitar, vokal) udgiver sit eget soloalbum i 2021, hvor han sammen med flere kendte gæsteartister fra Skandinavien og USA vil fortolke traditionelle sange fra Appalacherne, De Britiske Øer og Norge. Som kunstner og arrangør tilhører han en ny generation instrumentalister, der både bevarer og fornyer traditionel, anglo-amerikansk folkemusik.