ULC Trio (DK/UK)

“Sik og Sejs”  – 25 års jubilæumskoncert

ULC trio blev dannet i 1998 og består af 3 veteraner på den danske folk scene – nemlig, den irske sanger, guitarist og bouzouki spiller, Seamus Cahill – Sonnich Lydom på harmonika og mundharper samt Fanø-spillemanden, Peter Uhrbrand på violin.

De tre mødtes tilbage i 1998 omkring Fanø-musikken, den gamle danske 1700-tals dansemusik, samt den mere lyriske del af den irske sangtradition og indspillede den ikoniske Fanømusik CD, “Sik og Sejs”, som i år er genudgivet i anledningen af albummets 25 års jubilæum. Det har inspireret mange musikere i ind- og udland til at dykke ned i sønderhoningens helt eget musikalske univers, og har derigennem været en kæmpe ambassadøren for Fanøs levende musik- og dansetradition.

Siden indspilning af det første album indledtes et meget fint, spændende og nyskabende “Folk meets jazz”- samarbejde med de to blændende jazz-musikere – bassisten, Mads Vinding og pianisten og komponisten, Peter Rosendal. I denne konstellation modtog ULC Quintet flere priser ved DMA-folk for de to udgivelser, ”Spring” og “Masquerade”. Peter Uhrbrand modtog desuden i 2014 “Ken Gudman Prisen”. Både Sonnich Lydom og Peter Uhrbrand er desuden Rigsspillemænd.

Igennem nogle år var samarbejdet sat på “vågeblus”, men efter en måneds turné i NewZealand i 2015, var lysten, energien og musikken på plads igen.

Så Danmarks ældste og hotteste boyband er atter klar med det tætte sammenspil på instrumenterne, de inciterende sange fra den irske sangskat – og med anekdoterne samt  de autentiske løgnehistorier fra et langt liv i musikkens tjeneste.

 

Line up:

  • Peter Uhrbrand, violin
  • Sonnich Lydom, harmonika & mundharpe
  • Seamus Cahill, guitar & bouzouki