ULC Trio (DK/UK)

Det er ULC trio, som får fornøjelsen at spille op til natbal natten mellem fredag og lørdag.

ULC trio blev dannet i 1998 og består af 3 veteraner på den danske folk scene – nemlig, den irske sanger, guitarist og bouzouki spiller, Seamus Cahill – Sonnich Lydom på harmonika og mundharper samt Fanø-spillemanden, Peter Uhrbrand på violin.

De tre mødtes tilbage i 1998 omkring Fanø-musikken, den gamle danske 1700-tals dansemusik, samt den mere lyriske del af den irske sangtradition og indspillede den ikoniske Fanømusik CD, “Sik og Sejs”

Siden indledtes et meget fint, spændende og nyskabende “Folk meets jazz”- samarbejde med de to blændende jazz-musikere – bassisten, Mads Vinding og pianisten og komponisten, Peter Rosendal. I denne konstellation modtog ULC Quintet flere priser ved DMA-folk for de to udgivelser, ”Spring” og “Masquerade”. Peter Uhrbrand modtog desuden i 2014 “Ken Gudman Prisen”. Både Sonnich Lydom og Peter Uhrbrand er desuden Rigsspillemænd.

Igennem nogle år var samarbejdet sat på “vågeblus”, men efter en måneds turné i NewZealand i 2015, var lysten, energien og musikken på plads igen.

Så Danmarks ældste og hotteste boyband er atter klar med det tætte sammenspil på instrumenterne, de inciterende sange fra den irske sangskat – og med anekdoterne samt  de autentiske løgnehistorier fra et langt liv i musikkens tjeneste.

Line up:

  • Peter Uhrbrand, violin
  • Sonnich Lydom, harmonika & mundharpe
  • Seamus Cahill, guitar & bouzouki