Vesselil (DK)

Den anmelderroste trio Vesselil spiller og synger nordisk traditionel og nykomponeret folkemusik, der blander rå-swingende folk og elementer fra den klassiske kammermusik til en slags “kammerfolk”. Med stort nærvær og levende, kreative arrangementer har de tre musikere skabt et unikt musikunivers, som har berørt og imponeret et bredt publikum.I deres originale tilgang til folkevisegenren knyttes bånd mellem ældgamle traditioner og ny kompositionsmusik på en både kraftfuld og følsom måde. Trioen har især gjort sig bemærket ved at belyse kvindeskæbner i deres nyfortolkinger af middelalderballader. Vesselils stemmer og strygeinstrumenter giver nyt liv til Nordens gamle folkeviser og formidler tidløse tematikker med elegance og groove.

Trioen blev i 2020 inkluderet i Højskolesangbogen med deres version af folkevisen “Stolt Vesselil” og samme år nomineret til en DMA som Årets Danske Rootslivenavn. Vesselil har spillet på mange store danske samt internationale festivaler såsom Tønder Festival, Kaustinen Festival (FIN), Buskers Bern (CH), Tanz & Folk Festival Berlin (D), Copenhagen Jazz Festival og FolkBaltica (D).

I april 2023 udkom bandets andet album ’Til Kirsten’, der hylder og iscenesætter kvindehistorier helt tilbage fra middelalderen og frem til idag. Albummet er dedikeret til lysende kvindelige forbilleder, venindeskab samt det komplekse moderskab.

 

Line up:

  • Clara Tesch – violin, bratsch, kor
  • Elisabeth Dichmann – violin, kor
  • Maja Aarøe Freese – femstrenget cello, sang