Annelene (DK)

Annelene Toft Christensen voksede op i et hjem fyldt med folkemusik og folkedans.. Faktisk i så høj grad, at begge hendes forældre er folkemusikere, og at hendes mor endda er folkedanseinstruktør. Som barn sov hun ved siden af sin fars trommestol, under nætternes lange danseballer, og hun kom hurtigt i gang med at spille violin.

Annelene Toft Christensen er uddannet på Syddansk Musikkonservatorium på folkemusiklinjen i Esbjerg. Hun blev bachelor i 2016, og år senere afsluttede hun sin kandidat. I april 2018 søgte hun ind på den nye Contemporary Creative Artist-solistuddannelse i Esbjerg, og den 30. oktober 2020 bestod hun sin debuteksamen som den første på uddannelsen. Annelene Toft Christensen kan nu kalde sig den første folkemusiker med en solistuddannelse i Danmark.

Med over 20 års erfaring inden for folkemusik, går Annelene nu solo med sin violin. Annelene leger både med pedaler og teknikker fra andre genre, som udfordre musik-genrenes grænser, måske vi bare skal kalde det musik og ikke gå op i hvilken genre-kasse det høre til.

Koncerten spilles i forsamlingshusets sal.

Line up:

  • Annelene Toft Christensen – violin & loop-pedaler