Azur Azur (DK/SE)

AZUR AZUR er instrumental folk med en kølig, cool nordisk tone, som opstår i mødet mellem skandinavisk folkemusiktradition og jazzede improvisationer. 

Musikken har rod i den nordiske folkemusik, hvor drevne danserytmer ulmer under længselsfulde melodier. I et nærværende, opmærksomt og improviserende sammenspil blander nyckelharpe, kontrabas og klaver sig i blide klangfulde stemninger med rytmisk spændstighed og præcision. 

Bandet er til september pladeaktuelle med debutalbummet ’Noget Blaat’, som indeholder 11 originale tracks. Trioen skaber deres lydunivers omkring kontrabassist Frederik Mensinks spidsfindige og stemningsfulde kompositioner.

Det er et nyt take på nordisk traditionsmusik, som eksperimenterer med genren ved at placere sig på grænsen mellem folkemusik og ny nordisk jazz. Musikken giver associationer til Jan Johanssons Jazz på Svenska og skandinaviske folkbands som Bazar Blå, Väsen og Gjermund Larsen Trio.

Med afsæt i den nordiske folkemusiktradition udvikler AZUR AZUR en moderne lyd. De udfordrer genren ved at bryde med konventionerne uden at miste kontakten med traditionen.

Om bandet:

Frederik Mensink er vokset op med folkemusik og har haft en stor del af sin musikalske opvækst på Folkekulturværkstedet Broby Gl. Skole. Han er uddannet fra folkemusiklinjen på Syddansk Musikkonservatorium.

”Frederik har en udviklet og nutidig, harmonisk tilgang i sin musik. Han er en bassist, der udfordrer og skubber til grænserne for bassens rolle i nordisk folkemusik. Han bruger en stor pallette af klangfarver og har en lyrisk, melodisk retning i sit spil, der afspejler skandinavisk folkemusik til videre fornyelse.” – Udtalelse fra SDMK, 2020

Bandets pianist Jonathan Fjord Bredholt kendes også fra det anmelderroste band Hvalfugl, der har udgivet 3 albums og spillet et hav af koncerter. Han er uddannet fra Det Jyske Musikkonservatorie og har udviklet en nordisk tone i sit spil, der opstår i mødet mellem jazz og folkemusik.

Rasmus Brinck har studeret Nyckelharpa ved Den Kungliga Musikhögskola i Stockholm. Han spiller desuden i folkemusikbandet Tailcoat, som var nomineret til ‘Årets talent’ ved DMA Folk 2019.

Line up: 

  • Frederik Mensink: kontrabas
  • Rasmus Brinck: nyckelharpa
  • Jonathan Fjord Bredholt: piano

Azur Azur udgiver deres første album kort før årets festival, og deles selvfølgelig også her på siden. Indtil da, så nyd et af deres første numre i videoen.