Blue Ribbon (NO)

Til Godtfolk 2021 blev Signe Salvesen ramt af halsbetændelse, og deres koncert måtte derfor aflyses på dagen. Vi glæder os desto mere til at kunne præsentere Blue Ribbon på Godtfolk 2022.

Blue Ribbon blev dannet i sommeren 2019 og er et nyt skud på den skandinaviske Americana-stamme. Duoen forener to markante og erfarne kunstnere fra norske og skandinaviske americana og old timers miljøer. Duoen blander deres eget, originale repertoire med skatte fra sangtraditionen i Appalacherne omkring Virginia og North Carolina, og fra Tennessee, hvor musikken udviklede sig til moderne country. Bandet udgav deres debutalbum, Reminders, i sommeren 2021, og er nu klar til skandinaviske koncertscener.

Signe Salvesen (vokal og guitar) har en stemme, der bare skal opleves! Hun boede en tid i Tennessee, hvor hun studerede gammeldags musik og optrådte på The Carter Family Fold, og med bluegrass-stjernen Rhonda Vincent på den legendariske Ernest Tubb Midnite Jamboree. Hun har de seneste år viet det meste af sit musikalske liv til at finde sit eget udtryk indenfor denne genre, og har flere pladeudgivelser bag sig. Signe har også en betydelig produktion af sine egne sange.

Hans Marius Graasvold (banjo, guitar, vokal) udgiver sit eget soloalbum i 2021, hvor han sammen med flere kendte gæstekunstnere fra Skandinavien og USA skal fortolke traditionelle sange fra Appalacherne, De Britiske Øer og Norge. Som kunstner og arrangør tilhører han en ny generation af instrumentalister, som både bevarer og fornyer traditionel, anglo-amerikansk folkemusik.