Fjärin feat. Rune Barslund (DK)

Trioen Fjärin består er Søren Stensby (Violin), Kasper Ejlerskov Leonhardt (Guitar/bouzouki/Mandolin) og Johannes Vaht (Kontrabas). Fjärin mødtes på Rytmisk Musikkonservatorium, hvor alle tre studerede forskellige genrer, men havde en lyst til mødes i folkemusikken, men med selvskrevne nye kompositioner. Fjärins kompositionerne er skrevet ud fra devisen om at folkemusikken på ingen måde må stagneret i gamle kompositioner og traditioner, men kan forny sig og blandes med andre genrer.

Fjärin udgav sit debutalbummet Krydsning i 2011, som er en krydsning mellem musikere med forskellige traditioner og genrer. Søren kom fra balkanmusikken, Kasper fra folkemusikken på Fanø og Johannes med musik fra sine estiske rødder og opvækst i Sverige. I Fjärins musik mødes traditioner i en skøn forening og åbner nye spændende musikalske døre.

I 2013 udkom andet album Mixtur, som havde musikerne Oscar Johansen, Mia Marlen Berg og Rune Barslund med som artister. Det er sidstnævnte Rune Barslund, som orkestret nu igen sætter stævne til denne enkeltstående og unikke koncert på Fanø Godtfolk 2023. Dog har Fjärin måttet lade kontrabassist Johannes blive hjemme på barsel med sit nyfødte barn.

Live stråler disse tre musiker med medrivende kompositioner, virtuositet og blændende sammenspil. Det bliver en unik oplevelse, som vil stå i publikums erindring længe efter koncerten er slut.

Line up:

  • Søren Stensby – Violin
  • Kasper Ejlerskov Leonhardt – Guitar/bouzouki/Mandolin
  • Rune Barslund – Accordeon & irske fløjter 
  •