Sylfide (DK)

Sylfide sætter vokalmusikken i front, bygger bro mellem skandinaviske folketraditioner og populærmusik, og giver sit bud på hvordan folkemusik og sangskrivning kan forenes og indskrives i den nordiske musiktradition.

Sangene og melodierne er vokset ud af den nordiske folketraditions rolighed og hjemmelighed, og favner samtidig nutiden med feminin styrke og sensitivitet. Lydbilledet udgøres af sfærisk harpe, violin, melodisk bas og klaver og en krystalklar vokal. På repertoiret findes både originale melodier og sange, samt fortolkninger af folkesange og nordiske dansemelodier tilsat nye danske tekster.

Sylfide forener både i komposition og lyd den nordiske folkemusik med moderne sangskrivning og tilføjer elementer fra poppens verden. Melodierne trækker tråde fra svenske polskaer og danske folkedanse og iklædes på elegant vis flader af synthesizer, reallyde af dansende fødder og eventyrlige harpelyde.

Teksterne trækker også på vores fælles kulturarv, fra mytologiske væsner til håndarbejde og kendte danske farvande, og finder sig til rette et tidsløst sted mellem det moderne og traditionelle.

Sylfides medlemmer er alle DMA-nominerede musikere kendt fra andre fremtrædende bands på den danske folkscene, herunder Hvalfugl, Tailcoat, Mads Hansens Kapel, Mynsterland og Nevesta’s Voice.

 
 
Hjemmeside: www.sylfide.com 

Line up:

  • Helene Tungelund – vokal & keltisk harpe
  • Jonathan Fjord – tangenter
  • Jonas Clausen – violin
  • Emil Nielsen – Bas

<