Uhrbrand & Mouritzen (DK)

Et liv med, og 40 års musikalsk samarbejde omkring den traditionelle dansemusik på Fanø.

Både Ole dog Peter startede genremæssigt et helt andet sted.
Ole startede i 60-erne med ‘pigtråd’ og beat-musik, med videre afsæt til den lokale musik, samt flirt med den keltiske musik, i folkemusikgruppen, Sand på Gulvet – der igennem 10 år spillede landet tyndt med afstikkere til udlandet, samt mange optrædener i dansk TV/ radio.

Peter startede ved skolestart med klassisk klaver-undervisning og som ung herfra videre til jazz- og rockmusikken. Indtil han mødte spillemandsmusikken i skikkelse af harmonika- spillemanden, Thomas Thomsen, Holstebro og senere Sønderho-spillemændene, Frits A. Brinch, Søren L. Brinch, Erling Brinch, Henning V. Pedersen og Erik Thøgersen.

I løbet af 80-erne opstod et musikalsk samarbejde imellem Erling Brinch, Ole Mouritzen og Peter M. Uhrbrand, der senere fik trio-navnet, Jæ’ Sweevers.
Dette varede indtil Erlings Brinchs alt for tidlige død, hvorefter skiftende pianister trådte hjælpende til. Herefter har Ole og Peter dels spillet som duo til et utal af arrangementer og fester igennem de 40 år, og dels spillet i andre sammenhænge både sammen og hver for sig – og specielt formationen med ‘næste generation’ og Jens Mouritzen bag trommerne samt Kirstine Uhrbrand ved klaveret været autentisk og tro mod traditionen.

Line up:

  • Ole Mouritzen – harmonika
  • Peter M. Uhrbrand – violin