Víík (NO/DK)

Det føles som at gå tilbage i tiden – eller måske endda ude af tiden, når den legendarisk norske vokalist VIIK nærmer sig sin musikalske arv. I samarbejde med de fremmeste unge folkemusikere i Skandinavien beskrev hun som en af ​​de mest spændende numre på den nordiske musikscene. VÍÍK råber, danser, drejer og drejer folkesange og historier, indtil de er fuldstændig uigenkendelige, men alligevel føles som et historisk deja vu, kyndigt understøttet af et veltunet orkester, der giver hende mulighed for at male et magisk univers af latterlige eventyr, frygtindgydende middelalderhistorier og melankolske sagaer.

Den første VÍÍK-koncert fandt sted i 2019, og hun har siden da etableret et ry som en usædvanlig og fascinerende performer, efter at have spillet Roskilde Festivals ‘Summer Days, samt den berømte Copenhagen Tivoli mainstage, og ved Danish Music Awards’ Roots ‘ 2020, hvor hun blev nomineret til Årets Live Act, og igen i 2021 for Årets Kunstner.

Selvom det kunstneriske arbejde udelukkende er vokalist Elisabeth VIIK’s gøren, ville der ikke være nogen VÍÍK uden bassist og manager Jakob Kragesand. Hvor VÍÍK har fokus, trækker Kragesand i tråde i baggrunden.

“Da jeg besluttede mig for at starte dette projekt, var jeg ikke i tvivl om, at jeg ville samarbejde med Jakob. Udover at være en vidunderlig bassist og at være blevet en af ​​mine allerbedste venner, har han også et ekstraordinært talent for organisering, udførelse og evaluering. Vi mødtes til en folkemusikkonference i Stockholm 2018, og brikkerne faldt bare sammen i løbet af de næste par uger. Jeg har måske bygget skibet, men det ville aldrig have set havet, hvis det ikke var for Jakobs kompetente hænder .” – Elisabeth VÍÍK

Line up:

  • Elisabeth Viik – vocal
  • Jacob Kragesand – bas
  • Annelene Toft Christensen – Violin
  • Villads Hoffmann – Cittern
  • Morten Alkjær Lassen – Accordeon
  • Mårten Hillbom – Trommer & percussion

Fotos: Peter Langwithz Smith